πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

3Κ και ταμείο ανεργίας, μετάθεση σε άλλο Δήμο, ειδική μοριοδότηση, πολυτεκνία

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.
Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.
Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ τοΒ'ΕΔΩ το Γ'ΕΔΩ το Δ’ΕΔΩ το Ε’ΕΔΩ το Στ'ΕΔΩ το Ζ' και ΕΔΩ το Η' ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

Οι ερωτήσεις - απαντήσεις 
ΕΡ.: Είχα περάσει στα προσωρινά με θέση κατάταξης 2. Πήγα και εργάστηκα 1 χρόνο έως ότου βγήκαν τα οριστικά και μου κατέβασαν την θέση κατάταξης από 2 που ήμουν στην 129! Πήραν 3 άτομα με λιγότερα μόρια από μένα. Τα μόρια μου δε τα πείραξαν καθόλου. Δεν είμαι ούτε στους διοριστέους ούτε στους απορριπτέους αλλά σαν επιλαχών με θέση κατάταξης στα οριστικά 129! Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑΠ.: «Προφανώς τα άτομα που έχουν λιγότερα μόρια, κατέλαβαν κάποια θέση ειδικής κατηγορίας. Αν ήσασταν και εσείς στους προσωρινούς πίνακες σε κάποια ειδική κατηγορία πιθανόν σας εξαίρεσαν από αυτήν και σας τοποθέτησαν στις γενικές θέσεις. Επομένως, δεν έλαβαν υπόψιν τους κάποιο από τα έγγραφα που προσκομίσατε ή δεν προσκομίσατε κάποιο από τα απαιτούμενα έγγραφα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεραπείας.»
ΕΡ.: Γεια σας, στην προκήρυξη 3Κ/2018 είμαι διοριστέος, όμως δεν ήξερα ότι στην μοριοδότηση της ΥΕ κατηγορίας μετράει όλη η προϋπηρεσία και υπέθεσα ότι είναι 2.100 ένσημα όπως και στις άλλες κατηγορίες. Πώς μπορώ να καταθέσω και τα υπόλοιπα περίπου ένσημα ώστε να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση σε περίπτωση που κάποιος άλλος κάνει αίτηση θεραπείας και με βγάλει εκτός;
ΑΠ.: «Στην παρούσα φάση δεν μπορείτε να ζητήσετε κάτι τέτοιο. Η μέγιστη όμως μοριοδότηση της εμπειρίας ήταν μέχρι 84 μήνες στη γενική εμπειρία και μέχρι 24 στην ειδική. Επομένως, αν κάποιος είχε δηλώσει και περισσότερη εμπειρία από 84 μήνες (πχ 110 μήνες), η μοριοδότηση που έλαβε ήταν για τους 84 μήνες (και όχι για 110).»
ΕΡ.: Η σύζυγος μου έχει περάσει στην 3Κ. Μπορώ να την τραβήξω στην πόλη όπου εργάζομαι σε ένστολο σώμα και αν ναι, σε πόσο διάστημα και με τι διαδικασίες; Ευχαριστώ.
ΑΠ.: «Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο διορισμός της και στη συνέχεια να ζητήσει από την Υπηρεσία της να μετακινηθεί σε άλλο Δήμο, να εγκριθεί η αίτησή της τόσο από τον Δήμο του διορισμού της και τον Δήμο στον οποίο θέλει να μετακινηθεί και εφόσον υπάρχει δυνατότητα με το σύστημα της κινητικότητας. Αυτά όλα με την επιφύλαξη των όσων θα ισχύουν κατά το χρόνο της αίτησης.»
ΕΡ.: Καλημέρα, ενώ στα προσωρινά της 3Κ ήμουν επιτυχών και δούλεψα κανονικά, στα οριστικά είμαι στους επιλαχόντες. Μου έχουν αφαιρεθεί τα μόρια της πολυτεκνίας γιατί από ότι έχω καταλάβει δεν έβαλα την οικογενειακή κατάσταση του πατέρα μου, ενώ είχα βάλει τη βεβαίωση από την πολυτεκνία. Έχω ελπίδα με την αίτηση θεραπείας;
ΑΠ.: «Φυσικά θα πρέπει να κάνετε αίτηση θεραπείας αναφέροντας ότι εκ παραδρομής δεν υποβάλατε και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα, καθότι πιστεύατε ότι το πιστοποιητικό από την ΑΣΠΕ αρκεί. Εννοείται ότι στην αίτηση θεραπείας θα πρέπει να συμπεριλάβετε το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα. Το αίτημά σας είναι λογικό και δίκαιο, αλλά δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα γίνει δεκτό από τον ΑΣΕΠ.» 
ΕΡ.: Ήμουν επιτυχούσα με την 3Κ με τα προσωρινά, μητέρα τριών παιδιών (ανήλικα), τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με ειδική εμπειρία και έχοντας 1.485 μόρια. Έστειλα όλα τα δικαιολογητικά στον ΑΣΕΠ και πρώτη φορά πήγα σε γραφείο να κάνω τα χαρτιά μην γίνει κάποιο λάθος. Ελέγξαμε ένα - ένα τα χαρτιά και βάλαμε και την αίτηση μέσα στο φάκελο και κράτησα κι εγώ ένα αντίγραφο όπως κι όλα τα υπόλοιπα χαρτιά κατέβηκα και τα έριξα στα ΕΛΤΑ. Το ΑΣΕΠ με απέρριψε με την αιτιολογία "μη αποστολή εκτυπωμένης μορφής ηλεκτρονικής αίτησης στο σύνολο της" κάτι το οποίο δεν ισχύει. Τι μπορώ να κάνω;
ΑΠ.: «Να κάνετε αίτηση θεραπείας ζητώντας να θεραπευτεί το σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να διευκρινίσετε τι σημαίνει "στο σύνολό της".»

ΕΡ.: Καλησπέρα, οι προσωρινών πινάκων της 3Κ που μείναμε έξω ως επιλαχόντες, αλλά δουλεύουμε από 20/4/2018, όπως εγώ, θα μπούμε στο τέλος ταμείο ανεργίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑΠ.: «Όταν λήξει η σύμβασή σας θα μπορέσετε να μπείτε στο ταμείο ανεργίας.»

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();