πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Καταγγελία των Συνταξιούχων π. ΔΕΚΟ-Τραπεζών: Η διοίκηση της ΕΤΕ δεν καταβάλλει τα αναδρομικά του επικουρικού

Σεπτέμβριος 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τη μη καταβολή των αναδρομικών της επικουρικής παροχής των συνταξιούχων της, βάσει του Νόμου 4618/2019.

Αυτό αποδεικνύει την αυθαιρεσία και ασυδοσία του κεφαλαίου που και όταν το εξυπηρετεί, γράφει στα «παλιά του τα παπούτσια» τους νόμους του κράτους και τη δικαιοσύνη – στην οποία η ίδια η διοίκηση της ΕΤΕ προσέφυγε και δε δικαιώθηκε – χωρίς καμία συνέπεια γι αυτήν.
Άμοιρη ευθυνών δεν είναι και η κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία επί της ουσίας καλύπτει τις ενέργειες της ΕΤΕ, μη παρεμβαίνοντας στο πρόβλημα & υποχρεώνοντάς την στην άμεση καταβολή της 1ης δόσης των αναδρομικών στις 31/8/19 και όχι μέχρι τέλους του 2020 σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υφυπουργού Εργασίας Ν. Μυταράκη.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία του νόμου 4618/2019 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση την τελευταία στιγμή δικαιώνουν τη θέση μας ότι ήταν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα και για ψηφοθηρικούς λόγους . Στην πραγματικότητα είχε τεράστιες ευθύνες γιατί για ενάμιση χρόνο ανεχόταν την ανομία της ΕΤΕ να μην καταβάλει επικουρική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και την κερδοφορία του Τραπεζικού κεφαλαίου ενώ και ο ίδιος αυτός ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις της ΕΤΕ.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της επικούρησης των συνταξιούχων της ΕΤΕ στην κατεύθυνση να μη χάσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ από τα δικαιώματά τους τόσο οι συνταξιούχοι όσο και τα εν ενεργεία μέλη του ΛΕΠΕΤΕ και να πληρώσει τα οφειλόμενα η ΕΤΕ σύμφωνα με τον κανονισμό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();