πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Ανακοινώσεις περικοπών θέσεων και επερχόμενες απολύσεις

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας οτι επίκεινται μέχρι και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019.

Οι επικείμενες απολύσεις γίνονται εν μέρη λόγω άλλη μίας αναδιάρθρωσης της εταιρίας (απο τις πολλές που έχουν γίνει), εν μέρη λόγω καταργήσεων τμημάτων απο τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.
Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για προσπάθειες ανακατανομής μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, κάτι που αμφιβάλλουμε εξαιρετικά οτι θα επιτευχθεί για την πλειοψηφία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι/ες για το μεγαλύτερο ίσως κύμα απολύσεων που έχει γίνει στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος μέχρι σήμερα.

Η δική μας απάντηση στην αναπαραγόμενη “δικαιολογία” για το δικαίωμα της ιδιωτικής εταιρίας να απολύει, είναι το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα δικά μας συμφέροντα και τις θέσεις εργασίας μας. Είναι απαράδεκτο να προτείνεται σε εργαζόμενους/ες η μετανάστευση σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η ΝΟΚΙΑ αντί να κρατήσουν τις ίδιες θέσεις εδώ, όπως είναι και απαράδεκτο να γίνονται νέες προσλήψεις τη στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις εργασίας απειλούνται.

Η ΝΟΚΙΑ είναι μία πολυεθνική δισεκατομμυρίων ευρώ με πάνω απο 35,000 εργαζόμενους μόνο στην Ευρώπη, που θεωρείται εταιρία αιχμής στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της πορείας αναπτύσσοντας τεχνολογίες όπως το 5G. Η εργασιακή πραγματικότητα όμως αντανακλάται απο τις τριψήφιες στον αριθμό παραιτήσεις συναδέλφων τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής στασιμότητας στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος και της αβεβαιότητας απο τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις της εταιρίας.

Η απαξίωση της εργασίας μας μέσω της διαχείρισης των εργαζομένων ως αναλώσιμους, είναι η ίδια απαξίωση που κρατάει χαμηλά τους μισθούς, που δεν προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής εξέλιξης, που δεν έχει καμία μέριμνα για την οικογενειακή πρόοδο και εξέλιξη των εργαζομένων.
Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας αξιοπρέπειας και ανάγκης με τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα, ειδικά απο την αρχή της μνημονιακής εποχής μέχρι και σήμερα με την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ασυδοσία των εργοδοτών, τους χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, την κατάργηση δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και τα μέτρα που έρχονται απο την νέα κυβέρνηση, επιβάλλουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων περισσότερο απο ποτέ.

Το σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος θα ακολουθήσει κάθε δυνατό τρόπο, νομικό και κινηματικό, για να αποτρέψει αυτές τις απολύσεις, ταυτόχρονα με τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ.

Απαιτούμε:

• Καμία απόλυση
• Μεταφορά των συναδέλφων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της διοίκησης
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις και δράσεις του σωματείου μας.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();