πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«Πράσινοι» ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διέγραψαν συνδικαλίστρια που, όμως, δεν ήταν μέλος τους!

Έγινε κι αυτό! Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΟΚ), που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε στην διαγραφή συνδικαλίστριας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης, που, όμως, όπως καταγγέλλεται, δεν ήταν μέλος της!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) «η συναδέλφισσα Ιωαννίδου Κική δεν είναι ούτε μέλος αλλά ούτε φίλος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, αλλά εκλέχθηκε ως αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς , ως υποψήφια της συνεργαζόμενης παράταξης (Α.Σ.Ε) με την Συνδικαλιστική Ανατροπή. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η συνεργασία της παράταξή μας με μπροστάρισα την συναδέλφισσα Κική Ιωαννίδου, είναι και η αιτία που η Συνδικαλιστική Ανατροπή κατάφερε να εκλέξει μόνιμο αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από σχεδόν μισό αιώνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η ΑΣΕ καλεί «όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού του κυρίου Τράκα και της παρέας του και να είναι σίγουροι ότι όσο βρίσκονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκπρόσωποι συνάδελφοι σαν την Κική Ιωαννίδου, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα είναι πάντα δεδομένη».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση της παράταξης Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ και το πρώτο πράγμα που μας ήρθε αυτόματα στο μυαλό, είναι η γνωστή ρήση ότι «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί«.

Μάλλον οι «κύριοι« της Συνδικαλιστικής Ανατροπής ξεχνούν ότι η συναδέλφισσα Ιωαννίδου Κική δεν είναι ούτε μέλος αλλά ούτε φίλος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, αλλά εκλέχθηκε ως αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς , ως υποψήφια της συνεργαζόμενης παράταξης (Α.Σ.Ε) με την Συνδικαλιστική Ανατροπή.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η συνεργασία της παράταξή μας με μπροστάρισα την συναδέλφισσα Κική Ιωαννίδου, είναι και η αιτία που η Συνδικαλιστική Ανατροπή κατάφερε να εκλέξει μόνιμο αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Οι αναφορές της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για αρχές και αξίες μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους, γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι έχουν ήδη καταλάβει ότι η ηγετική ομάδα της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν έχει ούτε αρχές ούτε αξίες.

Γιά τις δήθεν μονομερείς αποφάσεις και θέσεις της συναδέλφισσας Κικής Ιωαννίδου, και τις δήθεν αντισυναδελφικές ενέργειες που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ας ψάξουν ανάμεσά τους και συγκεκριμένα στο έτερο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κατούδη Μαρία. Η στάση της Κατούδη Μαρίας αναφορικά με τους Ο.Ε.Υ των παιδικών Σταθμών, αλλά και του Ο.Ε.Υ του Συνδέσμου Δυτικών Συνοικιών, που οδηγούσε μαθηματικά σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του συνδέσμου, με την πλήρη απουσία της από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το θέμα του Συνδέσμου Δυτικών συνοικιών, δείχνει πραγματικά ποιος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιος είναι ο ολετήρας των συμφερόντων τους και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ότι δεν χρειάζεται να διακινεί την ανακοίνωση της παράταξής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και τον ρόλο αυτό μπορεί να τον αναλάβει η «Νικαιώτισα φίλη του«, διώκτης των εργαζομένων και των μελών του Δ.Σ του Σωματείου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η παραπάνω αντιδήμαρχος είναι αυτή που ανέλαβε την περιοδεία του επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στο Δήμο μας χωρίς καν να ενημερώσουν το Σωματείο εργαζομένων για την επίσκεψη αυτή. Εμφανίστηκαν κρυφά, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα και φωτογραφήθηκαν με την εργοδοσία, δείχνοντας ξεδιάντροπα τι θα πει εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού του κυρίου Τράκα και της παρέας του και να είναι σίγουροι ότι όσο βρίσκονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκπρόσωποι συνάδελφοι σαν την Κική Ιωαννίδου, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα είναι πάντα δεδομένη.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες, ότι η Κική Ιωαννίδου θα βρίσκεται σταθερά στις επάλξεις του αγώνα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων με γνώμονα αρχές και αξίες τιμώντας μέχρι τέλους τη στήριξη σας για την εκλογή της σε αυτή τη θέση

Θεσσαλονίκη 19/9/2019

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Γραμματεία της Ανεξάρτητης

Συσπείρωσης Εργαζομένων

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();