πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Καθαρίστρια - “μαγείρισσα” σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό! Σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ

H απάντηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τη λειτουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Παραμονή των Χριστουγέννων, “έφερε στο φως” σοβαρές καταγγελίες-αποκαλύψεις, που λαμβάνουν διάσταση επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της Ημέρας και της ελλιπούς στελέχωσής του, ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Αγίας Βαρβάρας όχι μόνο λειτούργησε παράνομα, αλλά χρέη μαγείρισσας και σιτίστριας ανέλαβε καθαρίστρια του Παιδικού Σταθμού...!!!
Η σκέψη και μόνο - πολλώ δε μάλλον που έγινε πράξη όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία - γεννά ανησυχία και φόβο στο τι θα μπορούσε πιθανά - δυστυχώς όχι ενδεχόμενα αφού ανειδίκευτη εργαζόμενη για τις προαναφερόμενες παρεχόμενες υπηρεσίες ανέλαβε καθήκοντα εκτός του δικού της καθηκοντολογίου - να συμβεί…

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά και σε άλλες εργασιακές καταγγελίες, αλλά η σκέψη μένει “κολλημένη” στο τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα παιδί από το καταγγελλόμενο γεγονός. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Προτιμά να κρύβεται πίσω από τον Αντιδήμαρχό του κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος βάζοντάς τον να «υπογράψει» την Ανακοίνωση-Απάντησή του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αντί να εκφράζει έστω τις δικές του απόψεις, μας μεταφέρει απλώς τις απόψεις του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου. Υποτιμά τον εαυτό του… εμείς θα απαντήσουμε στον ίδιο. 

Τα παιδαγωγικά πρότυπα παγκοσμίως βασίζονται στις ανάγκες των παιδιών κ. Λάμπρο Μίχο και όχι στις ανάγκες των γονιών. Και είμαστε σίγουροι πως εάν τα παιδιά ψήφιζαν θα λαμβάνατε πιο σοβαρά τις δικές τους ανάγκες. Είναι αυτές οι ανάγκες που επέβαλαν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Σαββατοκύριακα, εορτές Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαίρι. Οι ανάγκες αυτές είναι ακόμη πιο μεγάλες όταν αφορά σε Βρέφη και Νήπια μικρότερα των τεσσάρων (4) ετών. Και αυτές τις ανάγκες αγνοούν εκείνοι που αντιλαμβάνονται τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ως χώρους φύλαξης, με τους οποίους συντάσσεστε όπως κυνικά ομολογείτε. Και όπως μπορεί να εργάζονται κάποιοι γονείς στις διακοπές των Χριστουγέννων μπορεί να εργάζονται και τα Σαββατοκύριακα ακόμη και το καλοκαίρι. Η παιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών όμως θέτει άλλες προτεραιότητες τις οποίες υποτιμούν και αγνοούν οι υπέρμαχοι της μετατροπής των Παιδικών Σταθμών σε «πάρκινγκ» παιδιών.

Και η αδιαφορία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, τόσο για τις ανάγκες των παιδιών όσο και για την ασφάλειά τους είναι χαρακτηριστική. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 που παρανόμως λειτούργησε ο Παιδικός Σταθμός, την σίτιση των παιδιών και χρέη μάγειρα, ανέλαβε η καθαρίστρια του Παιδικού Σταθμού κάτι που ρητώς απαγορεύεται από τις Υγειονομικές διατάξεις που θεσπίστηκαν για την ασφάλεια των παιδιών. Ψιλά γράμματα κ. Δήμαρχε. Στο ένα χέρι την χλωρίνη στο άλλο την κατσαρόλα!!! Επιβάλλατε σε συμβασιούχους εργαζόμενους να απασχοληθούν εννέα (9) ώρες όταν ο Νόμος προβλέπει ωράριο έξι (6) ωρών ακριβώς για να μην επηρεάζει η κόπωση την ασφάλεια των παιδιών.

Και επειδή ζητάτε από τους εργαζόμενους προδήλως παράνομες ενέργειες, προσπαθείτε με απειλές και εκβιασμούς να επιβληθείτε όχι στους μόνιμους εργαζόμενους αλλά σε εκείνους που η εργασία τους είναι επισφαλής!!! Απευθύνεστε σε συμβασιούχους εργαζόμενους καλώντας τους να παρανομήσουν απειλώντας εμμέσως πως εάν τηρήσουν τον Νόμο θα χάσουν την δουλειά τους!!! Και την στιγμή που τους απειλείτε και τους τρομοκρατείτε εμφανίζεστε δήθεν και υπερασπιστής τους!!!

Τέλος είναι η πολλοστή φορά που η Διοίκηση του Δήμου «επιτίθεται» στο Σωματείο των Εργαζομένων εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως οι εργαζόμενοι … «δεν χρειάζονται προστάτες»!!! Προφανώς η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με την ανάληψη των καθηκόντων της πλέον ως εργοδότης, θεωρεί πως εμπίπτει στις αρμοδιότητές της να κρίνει πότε οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία και από ποιόν!!! Φαινόμενο ανησυχητικό αυταρχικό και επικίνδυνο αν μη τι άλλο!!!

Οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας όπως και όλης της χώρας θυμούνται πως και παλιότερα ο κ. Λάμπρος Μίχος είχε πρωτοστατήσει στην τροποποίηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία με το Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη. Και όπως λέει ο πάνσοφος λαός… «ο λύκος και εάν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του»!!!"

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();