πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Μετακινήσεις προσωπικού από Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε Δήμους & Περιφέρειες

Την μετακίνηση προσωπικού από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας στους δήμους και τις Περιφέρειες, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας προς τους δημάρχους που μετέχουν στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε στη Γλυφάδα.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε:

«Από τις πρώτες ημέρες αυτής της Κυβέρνησης, εμείς προχωρήσαμε στη νομοθέτηση όσων χρειάζονταν για να υπάρχει κυβερνησιμότητα στους δήμους, καθώς οι δημοτικές πλειοψηφίες δεν υπήρχαν, για τους δημάρχους που δεν είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Ενώ επίσης ανταποκριθήκαμε θετικά και στο αίτημα, της αυτοδιοίκησης πολλών χρόνων, να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης και του ιδιωτικού τομέα για την εκπλήρωση υπηρεσιών καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου, διότι ο κοινός μας στόχος είναι να οργανώσουμε πόλεις και γειτονιές καθαρές, φωτεινές, ανθρώπινες, ασφαλείς και πολιτισμένες. Πολλές φορές αυτό απαιτεί τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως απειλή, μα καμία απολύτως απειλή για τους εργαζόμενους, τους ήδη εργαζόμενους των Δήμων.
Παράλληλα προχωρούμε- και στους πρώτους μήνες του 2020 θα φέρουμε στη Βουλή- ένα νομοσχέδιο που θα αναβαθμίζει το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και της κρατικής δομής. Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων θα συνοδευθεί από ενίσχυση πόρων και προσωπικού που θα μετακινηθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();