πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δ. Γλυφάδας: Αγωγή δημάρχου κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αγωγή εις βάρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτής, υπέβαλε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

“Η αγωγή έγινε σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή Δελτίο Τύπου, που αυτή εξέδωσε, καταγγέλλοντας την στάση του να λειτουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2019, η οποία προκηρύχθηκε κατά του άρθρου 179 και την δημιουργία και λειτουργία παράνομης χωματερής στην περιοχή του Γκολφ, όταν ο ίδιος δήλωνε ότι κόπτεται για το «Δημόσιο Καλό» και την «Δημόσια Υγεία»”.
Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει:
“Με την αγωγή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου ζητά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον Πρόεδρο αυτής να του καταβάλλουν το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, ισχυριζόμενος, ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη του εξαιτίας της αναφοράς στο ως άνω Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας στην γνωστή στο Πανελλήνιο και πολυσυζητημένη στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.) υπόθεση με τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας.
Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου θεωρεί ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» και «συκοφαντική» την αναφορά στο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, πώς με το «φωτογραφικό άρθρο 185» «παραγράφεται μονομιάς η ογκώδης δικογραφία στο 120/2019 Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τις 62 εικονικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. στις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις για την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Γλυφάδας μέσω προμηθειών, αναθέσεων έργων και υπηρεσιών, αναμορφώσεις προϋπολογισμών, άδειες καταστημάτων, μεταφορές χρημάτων κ.α.». 
Γιατί θίχτηκε ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου; Μήπως τάχα δεν υπήρχε τέτοια δικογραφία; Μήπως ο ίδιος αγνοεί, ότι είχαν προσφύγει στον Εισαγγελέα τόσο αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που αρχικά είχαν εκλεγεί με την παράταξή του; Και περαιτέρω, ας εξηγήσει ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου γιατί απέφευγε να τοποθετηθεί σχετικά για το θέμα μέχρι την ώρα, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικό «σπλάχνο» της οποίας αποτελεί, αφού εξελέγη Ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014 και στην συνέχεια Δήμαρχος Γλυφάδας με την στήριξη της, ψηφίσει τον Αναπτυξιακό Νόμο συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν άρθρο «φωτογραφικό» για θέμα, που άμεσα τον αφορούσε; Ή μήπως το άρθρο 185, με το οποίο οι «ασκηθείσες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος Αιρετών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα αποκλειστικώς σχετιζόμενα με την δια περιφοράς σύγκληση συλλογικών οργάνων (…) παύουν οριστικά» δεν κάλυπτε και την περίπτωση του; Και τελικώς, θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο κύριος Παπανικολάου, εάν και πότε άσκησε αγωγές εις βάρος όλων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.), που εκτενώς έχουν αναφερθεί στο θέμα, κάνοντας το γνωστό στο Πανελλήνιο πολύ πριν η Ομοσπονδία εκδώσει το επίμαχο Δελτίο Τύπου. Διότι εκτός των άλλων ο κύριος Δήμαρχος φαίνεται να έχει επιλεκτική ευαισθησία, αφού τα ίδια ακριβώς πράγματα, όταν προέρχονται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τον θίγουν ενώ όταν ανατυπώνονται και κυκλοφορούν ευρέως από Εφημερίδες και το Διαδίκτυο, δεν του προκαλούν καμία αίσθηση.
Θα αρκούσε, τέλος, για να απαντηθούν πολλά και να λυθεί η όποια απορία στον κύριο Παπανικολάου, να διαβάσει αυτός με προσοχή το σχετικό Βούλευμα υπ.  αριθμ.: 1836/2019 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, στο οποίο διαπιστώνεται η τέλεση των αδικημάτων, πλην όμως η σχετική υπόθεση τίθεται στο αρχείο λόγω της διατάξεως του άρθρου 184 του Ν.4635/2019.
Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου καλό είναι να αφήσει κατά μέρος τις απειλές. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται και το κυριότερο δεν φοβάται. Το προσπάθησαν και άλλοι στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών. Αγωγές σαν αυτές που κατέθεσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου εντάσσονται στην λογική του «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»… Δεν τον απαλλάσσουν από τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες, που πιθανώς έχει. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των κακώς κειμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας συμπεριφορές Αιρετών, οι οποίες δεν συνάδουν με το Δημόσιο συμφέρον. Όσον αφορά στην αγωγή του κ. Γεώργιου Παπανικολάου, η απάντησή μας θα δοθεί στο Δικαστήριο… και όχι μόνο!”
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();