πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Δ.Θεσσαλονίκης -Σωματείο Εργαζομένων κατά Ζέρβα: Προχωρά σε άδικες μετακινήσεις προσωπικού

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για «άστοχες και άδικες μετακινήσεις» που έχουν «αποδυναμώσει υπηρεσίες».

Μάλιστα το Σωματείο ασκεί σφοδρή κριτική για την τοποθέτηση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:
«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3/2/2020, ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης κ.Ζέρβας, στις καταγγελίες του Σ.Ε.Δ.Θ. για τις ″ αδικαιολόγητες ″ μετακινήσεις του προσωπικού, επέλεξε να απαντήσει με δηλώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα (το αντίθετο μάλιστα) , επιτιθέμενος στους υπαλλήλους του τμήματος του ΤΑΠ.

Κατανοεί, είπε, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, υπονοώντας ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε εντυπώσεις, ξεχνώντας προηγούμενη ανακοίνωση – καταγγελία – με συναφές περιεχόμενο, στις αρχές Νοέμβρη. Εκτός αν εκείνη ήταν για τα προεόρτια των Χριστουγέννων.

Είναι μεγάλο ατόπημα από την πλευρά του Δημάρχου, τις αστοχίες της Διοίκησής του, να τις μετακυλίει ψευδώς στους υπαλλήλους του και να παρουσιάζεται ανακόλουθος στις δεσμεύσεις του απέναντι τους.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και συναντήσεις μεταξύ της Διοίκησης Ζέρβα, του ΣΕΔΘ και εργαζομένων στο ΤΑΠ, η πρόταση της Διοίκησης, να αναπληρωθεί το προσωπικό από 3 συναδέλφους, σε αντιστοιχία με 3 που προτίθεται να μετακινήσει, συμφωνήθηκε, μαζί με άλλες λειτουργικές παρεμβάσεις.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, αποποιούμενος τις δεσμεύσεις του και μετά από συνεχείς μετακινήσεις, αποδυναμώνοντας το Τμήμα, όχι μόνο δεν προχώρησε στην ενίσχυση του προσωπικού και στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του, αλλά επέλεξε να μετακινήσει την Προϊσταμένη και εκβιαστικά να ζητήσει από 7 συναδέλφους να δηλώσουν εγγράφως την παραίτησή τους, από το δικαίωμα αναπλήρωσης της θέσης, απειλώντας με μετακίνησή τους, όπως και έπραξε για όσους αρνήθηκαν να υποκύψουν.

Υπενθυμίζουμε ότι, για την επίλυση των προβλημάτων του Τμήματος, για τα οποία είναι δέκτης παραπόνων ο Δήμαρχος, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, ώστε η Διοίκηση να σκύψει πάνω σ` αυτά, για να δώσει λύσεις. Επισημαίνουμε ότι, οι δημότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αναγνωρίζουν την ευσυνειδησία με την οποία ασκούν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να ασχοληθεί, επιτέλους, με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, όλων των Υπηρεσιών, που έχουν αποδυναμωθεί από τις πολλές συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια (χωρίς καμία αναπλήρωση) και να μην προβαίνει σε άδικες και άστοχες – στην καλύτερη περίπτωση – μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίες ήδη έχουν οδηγήσει πολλές Υπηρεσίες αιχμής σε δυσλειτουργία».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();