πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Εξώδικο aftodioikisi.gr στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους 3Κ

Να ανακαλέσει εντός δέκα ημερών όσα ψευδή και συκοφαντικά περιέχονται στο από 25.2.2020 δελτίο Τύπου εναντίον της με αφορμή δημοσίευμα για τους εργαζόμενους 3Κ, καλεί την ηγεσία ΠΟΕ-ΟΤΑ η aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, με εξώδικο που απέστειλε στην Ομοσπονδία η πληρεξούσια δικηγόρος της ιστοσελίδας τονίζει ότι τα όσα περιέχονται το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου «βρίθει από ψευδείς, ανακριβείς και άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές προς τη φήμη και την αξιοπιστία της aftodioikisi.gr και προς το πρόσωπο και την επαγγελματική φήμη του διευθυντή της Χρίστου Βούζα», ζητώντας να εκδώσει και να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της «www.poeota.gr» το εξής κείμενο με Δελτίο Τύπου, που να περιέχει προς αποκατάσταση της αλήθειας και της φήμης μας το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Στις 25.2.2020 με το υπ’ αριθμ. πρωτοκ. 135 Δελτίο Τύπου από παραδρομή και εσφαλμένη κρίση αναφέραμε ότι η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και ο διαχειριστής της ξαναχτύπησαν, ότι έχουν πάρει εργολαβία τις επιθέσεις και την εκτόξευση λάσπης εναντίον της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α. αλλά και τη συκοφάντηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Νίκου Τράκα, ότι εξυπηρετούν συμφέροντα, ότι είναι παράσιτα της «δημοσιογραφίας», ότι παραπληροφορούν και αναρτούν δημοσιεύματα για λόγους σκοπιμότητας και εκδούλευσης. Η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και ο διευθυντής της κ. Χρίστος Βούζας δέχθηκαν άδικη και σφοδρή κριτική από τον συντάκτη του Δελτίου Τύπου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Όλους τους χαρακτηρισμούς που τους απέδωσε το Δελτίο Τύπου ήταν χωρίς να τους ελέγξουμε.
Για το λόγο αυτό ανακαλούμε ρητά τις ανωτέρω δημοσιεύσεις μας και προς αποκατάσταση της αλήθειας και την επανόρθωση εκ μέρους μας δηλώνουμε ότι δεν ενστερνιζόμαστε τους ψευδείς, συκοφαντικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που απέδωσε το Δελτίο Τύπου μας στην ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και τον κ Χρήστο Βούζα».
Ζητά επίσης από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποστείλει το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου στους ίδιους αποδέκτες που έστειλε και το προηγούμενο.
Η υβριστική επίθεση
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαπέλυσε παραληρηματική, υβριστική και αήθη επίθεση στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr που τόλμησε να ασκήσει κριτική στην ηγεσία της (ΣΥΝΑΝ-ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) και τον πρόεδρο της Νίκο Τράκα, επειδή αφενός δεν πήγαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσουν τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ν/σ του ΥΠΕΣ: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» και αφετέρου γιατί μέχρι το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr τηρούσαν σιγή ιχθύος για το άρθρο 76 του ν/σ με το οποίο αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι οι προσληφθέντες μέσω της προκήρυξης 3Κ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ
Στις 25.2.2020 με το υπ’ αριθμ. πρωτοκ. 135 αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας «www.poeota.gr» και ακολούθως αναπαράχθηκε και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα, στα οποία το αποστείλατε, Δελτίο Τύπου, με περιεχόμενο ψευδές και με συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μας.
Ειδικότερα, το από 25.2.2020 με αριθμ. πρωτοκ. 135 Δελτίο Τύπου, που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα «www.poeota.gr» και το οποίο μετά βεβαιότητας αναπαράχθηκε καθοιονδήποτε τρόπο στους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμους, στους συλλόγους/σωματεία που είναι μέλη της Ομοσπονδίας σας, έχει επί λέξει – και σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κειμένου αυτού- ως εξής :
«Η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και ο διαχειριστής της … ξαναχτύπησαν !Φαίνεται πώς έχουν πάρει εργολαβία τις επιθέσεις και την εκτόξευση λάσπης εναντίον της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αλλά και τη συκοφάντηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Νίκου Τράκα. Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν κρύβονται. Προδίδονται από τις αναρτήσεις τους…
Σήμερα, η εν λόγω ιστοσελίδα, επέλεξε να επιτεθεί στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και τον Πρόεδρο της, γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν παρέστησαν στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή «παρότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλήθος διατάξεων για τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, παρότι ήδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις (όχι όμως από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ΣΥΝΑΝ-ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) για διάταξη που αφορά τους εργαζόμενους της 3Κ».
Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει εκφράσει επανειλημμένως τις θέσεις, τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις της στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πριν φτάσει το εν λόγω Νομοσχέδιο στη Βουλή. Σήμερα έστειλε υπόμνημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το Νομοσχέδιο, όπως προβλέπει άλλωστε ο Κανονισμός, εκφράζοντας και πάλι τις απόψεις της. Απορρίπτουμε τις τελεσιγραφικές προσκλήσεις και επιδιώκουμε ουσιαστικό διάλογο και λύσεις στα προβλήματα.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους της 3Κ, χρειάζεται αμετροέπεια και πολύ ισχυρές δόσεις θράσους για να κατηγορήσεις κανείς την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. Μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που προκήρυξε η Ομοσπονδία, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, ενώ η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. βρέθηκε σε πολλά δικαστήρια για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι της 3Κ.
Γι’ αυτό άλλωστε ζητάμε και την απόσυρση του άρθρου 76 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο τίθεται η δυσμενής ειδική διάταξη ορισμού επτά (7) ετών, από τον διορισμό ή την πρόσληψη, για μετάταξη, απόσπαση ή μετακίνηση των υπαλλήλων της 3Κ.
Η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. τους στήριξε και θα τους στηρίζει μέχρι τέλους, όπως και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα παράσιτα της «δημοσιογραφίας» καλά θα κάνουν λοιπόν να σταματήσουν την παραπληροφόρηση και τις αναρτήσεις για λόγους σκοπιμοτήτων και εκδούλευσης. Και ο νοών νοείτω.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α»
Με το ως άνω Δελτίο Τύπου διατυπώσατε άποψη, χαρακτηρισμούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για εμάς και δη ως προς τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία και επιπλέον ότι εμφανίζουμε εμπάθεια και εμμονή προς την Ομοσπονδία σας και προσωπικά προς τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Νίκο Τράκα για τη δήθεν εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, αφήνοντας ευθείς αιχμές ότι δήθεν η αρθρογραφία μας τυγχάνει «κατευθυνόμενη» και ότι δήθεν δεν υπηρετούμε την αντικειμενικότητα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Το επίμαχο Δελτίο Τύπου σας καταλήγει σε άκρως προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς της φήμης της πρώτης εξ ημών και του προσώπου του δεύτερου εξ ημών, αποδίδοντάς μας τον απαξιωτικό και υβριστικό χαρακτηρισμό «παράσιτα», ότι δεν αναπαράγουμε αληθείς ειδήσεις και ότι οι αναρτήσεις μας εξυπηρετούν λόγους σκοπιμότητας και εκδούλευσης.
Το επίμαχο Δελτίο Τύπου ήρθε λίγο μετά την ανάρτηση δημοσιεύματός μας στην ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» με τίτλο «ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ν/σ ΥΠΕΣ : Έλαμψε δια της απουσίας της από τη Βουλή», με το οποίο αναπαραγάγαμε την πραγματική είδηση/γεγονός ότι η Ομοσπονδία σας και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής σας, κ. Νίκος Τράκας, επιλέξατε να μην παρευρεθείτε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων για τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Την ως άνω πραγματική είδηση άλλωστε δεν την διαψεύδετε επί της ουσίας με το επίμαχο Δελτίο Τύπου σας, αφού  αποτελεί πραγματικό γεγονός. Επιπλέον, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ιστοσελίδα μας ασχολείται κυρίως με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε η Ομοσπονδία σας και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής σας στη Βουλή κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου που αφορά εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελεί είδηση.
Παρά ταύτα επιλέξατε απαράδεκτα, αυθαίρετα και παράνομα να μας συκοφαντήσετε δημόσια, με Δελτίο Τύπου το οποίο περιήλθε σε γνώση απεριόριστου αριθμού προσώπων.
Επειδή, το επίμαχο Δελτίο Τύπο περιέχει ψευδείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και αναφορές γεγονότων σε βάρος μας, που σκοπό έχουν να μειώσουν τη φήμη και την αξιοπιστία της πρώτης εξ ημών και να μειώσουν την τιμή, υπόληψη και επαγγελματική φήμη του δεύτερου εξ ημών, αφού δημοσιεύσαμε μία πραγματική είδηση/γεγονός, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα, γεγονός βέβαια που πολύ καλά γνωρίζατε.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να ανακαλέσετε εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας προς εσάς, με νέο Δελτίο Τύπου, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας «www.poeota.gr», τα ανωτέρω ψευδή και συκοφαντικά σχόλιά σας επί του από 25.2.2020 υπ’ αριθμ. πρωτοκ. 135 Δελτίου Τύπου σας, το οποίο βρίθει από ψευδείς, ανακριβείς και άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές προς τη φήμη και την αξιοπιστία της πρώτης εξ ημών και προς το πρόσωπο και την επαγγελματική φήμη του δεύτερου εξ ημών, αναρτώντας στη θέση του το κατωτέρω Δελτίο Τύπου.
Συγκεκριμένα ζητούμε να εκδώσετε και αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας «www.poeota.gr» το εξής κείμενο με Δελτίο Τύπου, που να περιέχει προς αποκατάσταση της αλήθειας και της φήμης μας το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Στις 25.2.2020 με το υπ’ αριθμ. πρωτοκ. 135 Δελτίο Τύπου από παραδρομή και εσφαλμένη κρίση αναφέραμε ότι η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και ο διαχειριστής της ξαναχτύπησαν, ότι έχουν πάρει εργολαβία τις επιθέσεις και την εκτόξευση λάσπης εναντίον της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α. αλλά και τη συκοφάντηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Νίκου Τράκα, ότι εξυπηρετούν συμφέροντα, ότι είναι παράσιτα της «δημοσιογραφίας», ότι παραπληροφορούν και αναρτούν δημοσιεύματα για λόγους σκοπιμότητας και εκδούλευσης. Η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και ο διευθυντής της κ. Χρίστος Βούζας δέχθηκαν άδικη και σφοδρή κριτική από τον συντάκτη του Δελτίου Τύπου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Όλους τους χαρακτηρισμούς που τους απέδωσε το Δελτίο Τύπου ήταν χωρίς να τους ελέγξουμε.
Για το λόγο αυτό ανακαλούμε ρητά τις ανωτέρω δημοσιεύσεις μας και προς αποκατάσταση της αλήθειας και την επανόρθωση εκ μέρους μας δηλώνουμε ότι δεν ενστερνιζόμαστε τους ψευδείς, συκοφαντικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που απέδωσε το Δελτίο Τύπου μας στην ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και τον κ Χρήστο Βούζα».
Να αποστείλετε το ως άνω Δελτίο Τύπου στους ίδιους αποδέκτες που στείλατε και το από 25.02.2020 ως άνω Δελτίου Τύπου.
Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας προς αποκατάσταση της  ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις ως άνω ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σας με την άσκηση εις βάρος σας αγωγής, για την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην από τις παράνομες ενέργειές σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, εντέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα στην έκθεση επίδοσης.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();