πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το έγγραφο για τις μετακινήσεις

Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, έδωσε η Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση που θα συμπληρώνεται.
Για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου. Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας. Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά. Υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι (όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα). Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.

Επίσης, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Τέλος, θα μπορεί κάποιος να μετακινείται στη δουλειά του εφόσον δεν είναι δυνατή η τηλεργασία και με έγγραφη αναφορά του εργοδότη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του εντύπου οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν την μετακίνησή τους με

-SMS στο 13033, από το οποίο θα λαμβάνουμε σχετική απάντηση.

-Ένα απλό χαρτί που θα μπορεί να συμπληρώνουμε ως υπεύθυνη δήλωση στο σπίτι μας στο οποίο θα πρέπει να γράφουμε πού θα πάμε και τι ώρα. Παραδείγματος χάριν: Βγαίνω στις 9.00 πμ και πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει, ωστόσο, μαζί μας να έχουμε ταυτότητα ή διαβατήριο για τον έλεγχο.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();