πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Τα γαϊδούρια και τα σαμάρια - Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (25.05.2020)

Χαλάνδρι 25.05.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη σταδιακή επαναφορά των εργαζομένων στην καθημερινότητα και κανονικότητα, διαμορφωμένες, βεβαίως, από την κρίση (άλλη μία) που προέκυψε από την πανδημία.

Με το «καλημέρα», λοιπόν, η κυβέρνηση επιχειρεί τη μεταφορά «υποχρεώσεων», «καθηκόντων» και αρμοδιοτήτων προς τους δήμους. Και για να είμαστε πιο σαφείς, μεταφορά ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ στους δήμους…Πιστή στο «θεώρημα» και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ», συνεχίζει να «βομβαρδίζει» την υποστελεχωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση με πλήθος αρμοδιοτήτων-βαριδίων και, μάλιστα, σε τομείς που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν στους δήμους.
Κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο «επιτελικό κράτος» - ΔΗΘΕΝ για τον πολίτη, ουσιαστικά, όμως, «μεταρρύθμιση» για τους εργολάβους που αλωνίζουν – «διέρρευσε» την είδηση για την πρόθεσή της να ΦΟΡΤΩΣΕΙ στους δήμους ΚΑΙ την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας («ΚΕΠ Υγείας» αλα…Πατούλη;) ΚΑΙ την εκπαίδευση.

Έτσι, με τις ευχές της ΚΕΔΕ, των δημάρχων και της ποε οτα, προωθούνται «λύσεις για τους πολίτες»!!!

Η ΚΕΔΕ – που αποφασίζει ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ - ΔΗΘΕΝ «διαμαρτύρεται» για…την «έλλειψη πόρων» - ΟΧΙ ΟΜΩΣ για τη ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!

Οι δήμαρχοι ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν – μιλάμε για ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – για τις υπερβολικές αρμοδιότητες στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Προφανώς, «βολεύονται» για να «διαφημίζουν» το τι «προσφέρουν» οι δήμοι τους…

Για την ποε οτα…τα έχουμε γράψει…ξαναγράψει και…ΞΑΝΑγράψει: Πέρα από «μισθούς», «επιδόματα» και προσκλήσεις σε διαμαρτυρίες για «κουνουποκτονίες»…ΤΙΠ-ΟΤΑ

Τώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να πετάξει ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ σε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ Ο Χ Ι…

Έτσι, μετά την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία σχολείων και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών – που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας, μετά την Πολιτική Προστασία – που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα του Υπ. Εσωτερικών ή της αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής, μετά τα γήπεδα και τα στάδια – που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους δήμους που ανήκουν (τα γήπεδα), μετά τα αδέσποτα – που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα των φιλοζωϊκών εταιρειών, μετά τα κοινωνικά επιδόματα – που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα των ασφαλιστικών ταμείων και του Υπ, Υγείας & Πρόνοιας, τώρα θα ΠΑΣΣΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ την Πρωτοβάθμια Υγεία και ότι άλλο προκύψει στους δήμους, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στους εργαζόμενους που είναι ήδη επιφορτισμένοι με πολλαπλά αντικείμενα εργασίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο…ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! Το καταλάβαμε;

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Αν δεν κόψουμε εμείς τον αέρα σε όλους όσοι λογαριάζουν να «προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη» ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

Αυτό που ΑΥΤΟΙ θα κάνουν, είναι να φορτώνουν το γαϊδούρι με ακόμη περισσότερα πράγματα, δέματα, ευθύνες (που δεν μας αναλογούν) και σαμάρια.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();