πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου περί μη μονιμοποίησης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν στο σύνολο των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Παιδιών/ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου, σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη (μη) μονιμοποίηση του προσωπικού των Δομών αυτών. Ο Υπουργός Εσωτερικών, συνομιλώντας με στελέχη της ΟΝΝΕΔ σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για θέματα του χαρτοφυλακίου του, απάντησε σε ερώτηση του ΠΑΣΕΚΔΑΠ που του έθεσε εκ μέρους μας η συντονίστρια της συζήτησης. Στο ερώτημα, λοιπόν, αν θα υπάρξει εν τέλει μονιμοποίηση του προσωπικού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, ο Υπουργός απάντησε κατά λέξη: «..δεν έχουμε αντιμετωπίσει, ως τώρα τουλάχιστον, την σκέψη να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα..».

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ παραθέτει μια σειρά γεγονότων δεσμεύσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας:

Ας φρεσκάρουμε, λοιπόν, λίγο τη μνήμη του κ.Υπουργού, αλλά και της Κυβέρνησης γενικότερα, που δείχνει να ξεχνάει όσα έλεγαν προεκλογικά στο διάστημα 2015-2019 για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, σε σύγκριση με αυτά που ακούμε με μεγάλη απογοήτευση σήμερα. Μια τακτική που δυστυχώς αντιγράφει, ως προς την ασυνέπειά της, την περπατημένη της προηγούμενης Κυβέρνησης, που και αυτή “ξέχασε” τις δεσμεύσεις της του 2014 για το ίδιο θέμα.

2016 Δεκέμβριος: Στα πλαίσια του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ (Θεσσαλονίκη, 01-03/12/2016) το ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργό, κ.Μητσοτάκη, παρουσία του τότε Προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν Περιφερειάρχη Αττικής, κ.Πατούλη. Ο κ.Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε, πως από την επαύριο της εκλογής του θα φρόντιζε ο ίδιος προσωπικά να μπει ένα οριστικό τέλος στο παράδοξο αυτό ελληνικό φαινόμενο, υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, με πάνω από 20 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και παροχής τόσο σημαντικών κοινωνικών υπηρεσιών σε παιδιά και παιδιά/άτομα με αναπηρία να στελεχώνονται με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, με πολυετείς ανανεώσεις συμβάσεων και δεσμεύτηκε πως θα φρόντιζε να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία εξασφαλίζοντας σταθερές σχέσεις εργασίας για το προσωπικό, που ξεκάθαρα, όπως μας είχε πει, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα αυτόν επανέλαβε ο κ.Μητσοτάκης και τον Σεπτέμβριο του 2018 σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο κ.Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA».

2019 Μάρτιος: Ο (τότε) Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κιλκίς, κ.Γεωργαντάς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΕΚΔΑΠ (Θεσσαλονίκη, 15-03-2019), εκπροσωπώντας την ΝΔ, δήλωσε αυτολεξεί πως αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη για τη Νέα Δημοκρατία το προσωπικό των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω μόνιμων θέσεων εργασίας και πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η εργασιακή ομηρεία. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του δήλωσε πως ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ δεσμεύεται δημόσια για τη μονιμοποίηση του προσωπικού μέσω διαγωνισμού με ενισχυμένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας μας.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου όπου παραθέτει και στοιχεία ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση αν μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();