πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οργισμένη αντίδραση Τράκα στη μη καταβολή έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους Καθαριότητας Δήμων

Άμεση - και οργισμένη («ντροπή και θλίψη») - ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Ν. Τράκα, στην τοποθέτηση του Υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι δεν θα δοθεί ανάλογο με άλλους δημοσίους υπαλλήλους επίδομα στους εργαζομένους Καθαριότητας των Δήμων, κατά τις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Ντροπή και θλίψη, προκαλεί η κυνική απάντηση της κυβέρνησης, μέσω του Υφ. Οικονομικών Θοδ. Σκυλακάκη σε σχετική επερώτηση, ότι δημοσιονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της καθαριότητας των ΟΤΑ...

Μ´ αυτό τον υποκριτικό τρόπο η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, «τιμά» το προσωπικό των Δήμων. Και περισσότερο αυτό της καθαριότητας, που σε όλη τη πρώτη φάση της πανδημίας ρισκάριζε καθημερινά την δική του ασφάλεια, προκειμένου να «μένουμε σπίτι ασφαλείς».

Ενώ η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, η κυβέρνηση αποστρέφει το πρόσωπο της στους αόρατους καθημερινούς μαχητές της υγιεινής των πόλεων και γλυκοκοιτάζει μόνο τους φίλους της ιδιώτες εργολάβους. Αυτούς πριμοδοτεί γενναιόδωρα ακόμη και με παραχώρηση δημοτικών απορριμματοφόρων, προκειμένου να διευκολυνθούν για την καλύτερη εκμετάλλευση της διαχείρισης των σκουπιδιών για ίδιον όφελος,(βλέπε σχετική διάταξη, στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που κατατέθηκε «στη ζούλα» προχθές).

Επαναλαμβάνουμε, ότι εμείς θα παραμένουμε στη πρώτη γραμμή για την ομαλή λειτουργία των πόλεων και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Τους ξαναθυμίζουμε, ότι η εκτίμηση της κοινωνίας και η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί για μας τη καλύτερη ηθική αποζημίωση που δυναμώνει περαιτέρω τον αγώνα μας. Αγώνα για την προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ που και αυτή η κρίση ανέδειξε. Αγώνα για την αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης των ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό!»


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();