πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Σε αργία τέθηκε ο πρώην ταμίας Δήμου Αλμυρού – Με απόφαση Δημάρχου και Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ

Σε αργία τέθηκε με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκου από προχθές Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο πρώην ταμίας του Δήμου, ο οποίος είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για πιθανό έλλειμμα 450.000 ευρώ το 2011. Να αναφερθεί ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, περί επιβολής της ποινής της οριστικής παύσης στον μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού κοινοποιήθηκε μόλις προχθές, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη αργία του.
Στην απόφαση του δημάρχου Αλμυρού αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η αυτοδίκαιη αργία του υπαλλήλου λήγει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα που δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία. Ο υπάλληλος κατά το διάστημα της αργίας θα απέχει από την άσκηση των κύριων και παρεπόμενων καθηκόντων του και θα ισχύουν, επίσης, για την περίπτωση αυτού οι διατάξεις των άρθρων 38 – 42 του Ν. 3584/2007.
Οι αποδοχές του κατά το παραπάνω διάστημα θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 109 του Ν. 3584/2007, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν».

Η απόφαση της αργίας κοινοποιήθηκε στη Γενική Γραμματέα Δήμου Αλμυρού, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και το Γραφείο Μισθοδοσίας.
Να αναφερθεί ότι ο πρώην ταμίας του Δήμου Αλμυρού φέρεται να είχε υποστηρίξει όταν παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ότι «οι ενέργειές του ήταν εν γνώσει τη δημοτικής αρχής και το έλλειμμα ήταν κατά βάση λογιστικό. Ο πρώην ταμίας ελέγχθηκε για παράβαση καθήκοντος και πλημμελή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων του Δήμου για την οικονομική χρήση του 2011.

Το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού που είχε αποφασίσει να παραπέμψει το ζήτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή μετά την κοινοποίηση του φύλλου ελέγχου από επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();