πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Δημόσιο: Αλλαγές στην επιλογή και εξέλιξη των επιτελικών στελεχών (έγγραφο)

Αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) πρόκειται να ανακοινώσει αύριο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι αλλαγές αυτές που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τα τέλη του 2021, αρχές 2022, θα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη θα αφορά την ενίσχυση του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού που αφορά τη γραπτή και προφορική εξέταση των υποψηφίων σε επίκαιρο θέμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη εξέταση θα γίνει πιο απαιτητική με στόχο την αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Η δεύτερη θα αφορά τη ταχύτερη εξέλιξη των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ στο Δημόσιο, με στόχο να στελεχώσουν τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας σε σύντομο χρόνο.

Άλλωστε, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση ενός σώματος εξειδικευμένων επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με άρτια επαγγελματική κατάρτιση.

Υπενθυμίζεται ότι:


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();