πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Τροπολογία για τα Βαρέα–Ανθυγιεινά: Νέα παράταση, έως τέλη Αυγούστου

Με το 3ο άρθρο Τροπολογίας των κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Αδ. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Σκρέκα, Μ. Βορίδη και Θ. Σκυλακάκη, που κατετέθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Ιουνίου και παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS, παρατείνεται εκ νέου, ακόμα μια φορά, η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής για το νέο καθεστώς στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
Μετά από προηγούμενες διαδοχικές παρατάσεις, έληξε την 30η Απριλίου 2021 και τώρα παίρνει παράταση έως την 31η Αυγούστου 2021.

Όπως περιγράφει η Έκθεση της Τροπολογίας, η νέα ρύθμιση προβλέπει νέα χρονικά όρια, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της Επιτροπής που είναι αρμόδια για την αξιολόγηση της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και να υποβληθεί τελική γνωμοδότηση στους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Σύμφωνα πάντα με την Έκθεση, ο προσδιορισμός των δικαιούχων, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος «είναι ένα ζήτημα πολύπλοκο», ενώ υπάρχουν πολλά σχετικά αιτήματα από τους Φορείς, τα οποία διαβιβάζονται συνεχώς στην αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον ανωτέρω σκοπό. Περαιτέρω, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που βιώνει η Χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν καθυστερήσεις στη σύγκληση και κατ’ επέκταση στη λειτουργία της Επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι, βάσει του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη ποσού 23 χιλιάδων ευρώ περίπου, από την παράταση κατά 4 μήνες της προθεσμίας κατά την οποία η Επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της και να υποβάλλει τελική γνωμοδότηση στους Υπουργούς.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αριθμ. 949/79/23.6.2021 Τροπολογία «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».
Επισημαίνουμε ότι κατετέθη στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το οποίο, ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();