πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Δημόσιο: Ποινικό αδίκημα η κατάθεση υπαλλήλου υπέρ αντιδίκων (έγγραφο)

Στοπ στους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες σε δίκες, στις οποίες το Δημόσιο κατηγορείται για παράνομες πράξεις, βάζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Συγκεκριμένα, το ΝΣΚ με εγκύκλιο του στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια «ότι η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου, είναι δυνατή μόνον προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του Δημοσίου»!!!

 

Βερναρδάκης: Ούτε στη χούντα

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος και δημοσιοποίησε το θέμα μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Υπάρχει πλέον και με τη βούλα «καθεστώς εκτροπής» μέσα στο Δημόσιο. Η χθεσινή εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατάζει τους υπαλλήλους του να μην προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις, διαφορετικά θα διώκονται πειθαρχικά. Η πρωτοφανής εγκύκλιος, μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της Δικαιοσύνης, επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της χούντας».


https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();