πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Απολύθηκε οριστικά ο παιδόφιλος υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας

Εκβίαζε μία 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

Μπλόκο επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στην επιστροφή ενός παιδόφιλου, ο οποίος υποχρέωσε ένα 13χρονο κορίτσι να αυνανίζεται και να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες, στην εργασία του στο υπουργείο Παιδείας.
Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε με απόφασή του την οριστική απόλυση του υπαλλήλου. Το σκεπτικό των συμβούλων του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου ήταν ότι καλώς παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς «κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες) που απεικόνιζαν ανήλικες, γυμνές ή με αδαμιαία περιβολή, το οποίο είχε αποθηκεύσει σε ψηφιακούς δίσκους».

Μετά τη σύλληψή του, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην οριστική απόλυση του άντρα, καθώς τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή για δημόσιο υπάλληλο εκτός υπηρεσίας. Ωστόσο, το 2014 ο άντρας κατέθεσε αίτηση στο ΣτΕ και ζήτησε την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής προκειμένου να επιστρέψει στη θέση του.

Στις αρχές του 2008, μία 13χρονη από την Κύπρο έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψυχολόγο της Πάφου για τους εκβιασμούς του υπαλλήλου. Όπως ανέφερε τότε η ανήλικη, ένας χρήστης του διαδικτύου «την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να αρχίσει να την απειλεί συνεχώς για δημοσίευση των φωτογραφιών της στο διαδίκτυο αν δεν συνέχιζε να του αποστέλλει φωτογραφίες».

Οι κυπριακές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος διέμενε σε νησί των Δωδεκανήσων, προκειμένου να δικαστεί για 10 κατηγορίες αναφορικά με παραγωγή, κατοχή, διαβίβαση και προαγωγή παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού.

Από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 αρχεία με βίντεο και εικόνες που περιείχαν παιδικό πορνογραφικό υλικό, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, 45 βιντεοκασέτες, 22 ψηφιακοί δίσκοι. Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου έκρινε ότι έπρεπε πρώτα να δικαστεί στην Ελλάδα και έτσι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον έκρινε ένοχο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο, τη γλύτωσε φθηνά και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή και αθωώθηκε από την κατηγορία της προμήθειας πορνογραφικού υλικού της 13χρονης, καθώς είχε παραγραφεί.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();