πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Πατρέων: 300 εργαζόμενοι χωρίς rapid test - Πρόστιμα έως & 1.500 ευρώ

Κατά τον έλεγχο που γίνεται για τις δηλώσεις των rapid test, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας βρήκε ότι 300 εργαζόμενοι στον Δήμο Πατρέων δεν είχαν τηρήσει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πιο συγκεκριμένα, πολλοί από τους υπαλλήλους δεν είχαν δηλώσει σωστά το rapid test, ενώ πολύ λίγοι δεν το είχαν κάνει. Ο Δήμος Πατρέων είχε στείλει τα σχετικά στοιχεία στην ΑΑΔ, τα οποία αφορούν 70 μόνιμους και 143 από την Κοινωφελή εργασία, ενώ οι έλεγχοι αφορούν τον μήνα Οκτώβριο.

Πλέον οι υπάλληλοι που δεν ακολουθούσαν την διαδικασία ή την αμελούσαν υποχρεούνται να πληρώσουν το πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση, με κάποιους να πρέπει να το πληρώσουν πέντε – έξι φορές, δηλαδή 1.500 έως και 1.800 ευρώ. Από την άλλη, η πληροφορία αυτή έχει φέρει αναστάτωση στις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς το ποσοστό εργαζόμενων που δεν έχει κάνει το εμβόλιο είναι πολύ μικρό.

Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη διενέργεια rapid test είναι 300 ευρώ. Ειδικότερα, ισχύουν τα εξής:

• Στους εργαζομένους που δεν υποβάλλονται σε rapid test επιβάλλεται για κάθε παράβαση της εβδομαδιαίας υποχρέωσής τους πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση. Για την εκπαίδευση υπάρχει διαφορετικό πλαίσιο κυρώσεων.

• Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

• Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();