πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ποσοστό τηλεργασίας στο Δημόσιο -Τι ισχύει για πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης

Στο 20% μειώνεται, τελικά, η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τις 19 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα μέτρα για το κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα για το Δημόσιο προβλέπεται ότι: «Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, σε ποσοστό 20% του ποσοστού που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας».

Επίσης νέα δεδομένα υπάρχουν και για το πιστοποιητικό νόσησης, ιδιαίτερα για όσους κόλλησαν δεύτερη φορά κορωνοϊό.

Το πιστοποιητικό νόσησης καταργείται για τους ανεμβολίαστους αν κολλήσουν δεύτερη φορά.

Οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δε θα παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό νόσησης, καθώς θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, η επιτροπή έχει αποφασίσει από το Φθινόπωρο να μη δίνεται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης.

Πάντως, από τον κανόνα αυτό θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ειδικότερα, όπως είπε, αποφασίστηκε το πιστοποιητικό μόλυνσης να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον βασικό εμβολιασμό και δεν έκαναν τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Μάλιστα δήλωσε πως «κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και την στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά».

Συμπλήρωσε ακόμα πως προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο πλήρης εμβολιασμός τους και να μην έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, η ίδια εξήγησε πως «όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση, δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης γιατί το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ισχύει συνεχώς».


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();