πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Επιθέσεις πολιτών & ανεπαρκή μέτρα κορωνοϊού – Τι ζητούν

Πολίτες θετικοί στον κορωνοϊό εισέρχονται στα ΚΕΠ και ζητούν πιστοποιητικά νόσησης χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ υπάρχουν διαρκώς διαπληκτισμοί.
Τα παραπάνω σημειώνει σε επιστολή – καταγγελία της προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ. Επίσης εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν συμβάντα άσκησης σωματικής βίας στην είσοδο ΚΕΠ με έντονα σπρωξίματα πολιτών σε βάρος υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην επιστολής τους σημειώνουν και ζητούν:

Καθημερινά προσέρχονται στην υπηρεσία μας πολίτες οι οποίοι είτε κατόπιν υπόδειξης νοσοκομείων, υγειονομικών δομών και φαρμακείων όπως δηλώνουν θέλουν να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα των διαγνωστικών ελέγχων (pcr και rapid) με πλήθος θετικών είτε ήδη γνωρίζουν το θετικό αποτέλεσμα και αδιαφορούν, δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες για τη δημόσια υγεία. Εκτός από την είσοδό τους στην υπηρεσία που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπεται, παραμένουν στην αναμονή με άλλους πολίτες χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Οι υπάλληλοι έρχονται αντιμέτωποι με όσους ακούσια ή εκούσια παραβιάζουν την καραντίνα, υπάρχουν διαρκώς διαπληκτισμοί χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένοι να αναλώνονται σε διαδικασίες αστυνόμευσης στο χώρο εργασίας τους.

Σε πολλά ΚΕΠ, όπως σας έχει γνωστοποιηθεί, δεν υπάρχει εντεταλμένο προσωπικό για έλεγχο εισόδου παρά τις συστάσεις προς τις δημοτικές αρχές, αναγκάζονται οι υπάλληλοι να παίξουν το ρόλο αυτό ώστε να προφυλάξουν εαυτούς και πολίτες, δεν υπάρχουν συσκευές επαλήθευσης πιστοποιητικών ή εάν υπάρχουν δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, στην πλειονότητα των ΚΕΠ δεν γίνονται απολυμάνσεις και οι χώροι δεν εξαερίζονται επαρκώς.

Έχουμε επαναλάβει το αίτημα αυτό και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα αλλά πλέον η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι ανεκτή και τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία στη πράξη αυτοαναιρούνται.

Σε μια υπηρεσία που δέχεται μεγάλο όγκο κοινού, όταν ακόμα τα κρούσματα είναι χιλιάδες και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος, οφείλετε να διασφαλίσετε την υγεία των υπαλλήλων και των πολιτών.

Σας ζητάμε να προβείτε άμεσα:

 Στην απενεργοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε νοσούντες κατά τη διάρκεια της καραντίνας

 Στην απενεργοποίηση της εκτύπωσης των πιστοποιητικών θετικού διαγνωστικού ελέγχου για όσο διάστημα ενδείκνυται

 Στην ανάληψη ευθύνης της γνωστοποίησης του αποτελέσματος από τις υγειονομικές δομές (δημόσιες και ιδιωτικές) και να μην παραπέμπουν τους πολίτες στα ΚΕΠ καθώς αυτά δεν αποτελούν παραρτήματά τους.

 Στη διάθεση προσωπικού και εξοπλισμού εκ μέρους των δημοτικών αρχών για τον έλεγχο εισόδου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();