πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Η δέσμευση Βορίδη «μέχρι το Μάρτιο» για τους Υπαλλήλους των Δήμων

Νέος μήνας ξεκινά σήμερα, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, και φέρνει στο νου όλων τη δέσμευση που ρητά είχε αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώπιον Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Στην ομιλία του λοιπόν, την 1η ημέρα του Συνεδρίου στις 14 Οκτωβρίου, με περισσό στόμφο ως συνηθίζει, είχε προβεί επί λέξει στην εξής δημόσια δέσμευση:

« (...) Καθυστερήσεις στις προσλήψεις. Ακριβές. Ομολογημένο πρόβλημα   

Ποια είναι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ που μπορώ να κάνω εγώ σε αυτό.

Αυτές οι εγκριτικές που έχουμε δώσει για το έτος 2022 είναι 797.

Η εκκρεμότητα από το ’21 είναι 555.

Κι απ’ το ’20636.

555 και 636 η δέσμευσή μας είναι ότι ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ. Θα βρίσκονται στις Υπηρεσίες τους. Θα έχουν τελειώσει από το ΑΣΕΠ και με Προσωρινούς Πίνακες θα έρθουν στους Δήμους να υπηρετήσουν. (...) »

 

Ως γνωστόν, ο Μάρτιος έφθασε, αλλά οι εκατοντάδες μόνιμοι Υπάλληλοι στους Δήμους δεν έχουν κάτσει.

Η δέσμευση Βορίδη αποδείχθηκε απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα στο Συνέδριο για να πάρει το πρόσκαιρο χειροκρότημα και να στρέψει τα φώτα εκείνης της μέρας μακριά από τα καυτά χρονίζοντα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Μόνο που ξέχασε ότι τον απευθυνόταν σε Αιρετούς Δήμων και όχι σε χρυσόψαρα.

 

( Για την ιστορία, οι αιτήσεις για την Προκήρυξη 13Κ/2021, που αφορά 1.468 μονίμους και αορίστου χρόνου στην Αυτοδιοίκηση, έληξαν στις 10 Φεβρουαρίου 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τώρα, τέλη Φεβρουαρίου 2022, εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της 4Κ/2020 για το Βοήθεια στο Σπίτι, στην οποία οι Αιτήσεις είχαν λήξει 23 Ιουνίου 2020. )

 

Η φωτογραφία του άρθρου από εκείνη την αλησμόνητη ομιλία, που όποιος τη νοσταλγεί μπορεί να την απολαύσει ξανά εδώ (η δέσμευση στο 14:43 λεπτό περίπου).


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();