πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εκλογές & Ψηφοφορίες στην ποε-οτα: Τα ίδια και οι ίδιοι...Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (25-05-2022)

Χαλάνδρι 25.05.2022

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην πολιτική που ακολουθείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις – ιδιαίτερα, δε, από την ποε-οτα - τουλάχιστον στην τελευταία δεκαετία, καθώς, μεταξύ (πολλών) άλλων:

  • «Η συμμετοχή σε ένα σύστημα ανακύκλωσης των ίδιων πολιτικών, χωρίς θέσεις και λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους διαιωνίζει και συντηρεί όλες τις παθογένειες που οδήγησαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων, θα πρέπει – κάποια στιγμή – να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ.»
  • «Η – ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (εφόσον ΔΕΝ ψηφίζουν οι εργαζόμενοι) ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ – ηγεσία της ποε οτα, ΟΦΕΙΛΕΙ, πέρα από εκδηλώσεις ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΑΘΗΝΑΙ» τύπου συνεδρίων για ταξιδάκια αναψυχής, να ασχοληθεί με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα των εργαζομένων στους δήμους.»
  • Θα πρέπει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η ΑΥΤΟ-ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΗ εκάστοτε ηγεσία της ποε-οτα να κατανοήσει δύο (2) βασικές συνισταμένες τις οποίες ΣΚΟΠΙΜΑ προσπερνάει: Οι εργαζόμενοι έχουν – ΠΛΕΟΝ – καταλάβει τον τρόπο και το σκεπτικό με το οποίο λειτουργεί και επιβιώνει αυτό το ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ «συνδικαλισμού»

…και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, επιβεβαιωνόμαστε κάθε τόσο από διάφορες ενέργειες της ηγεσίας της ποε-οτα…

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές σας κοροϊδεύουν.

ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Σας παραθέτουμε τις συνθέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2015, του 2018 και του 2022, απ’ όπου προκύπτει ότι οι κύριοι αυτοί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, ψηφίζοντας οι ίδιοι (σχεδόν) τους ίδιους…


Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η νέα 11μελής ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που εξελέγη από το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 13 Μαΐου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2015, με την πιο κάτω σύνθεση:



· ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ

· ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

· ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

· ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

· ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

· ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ

· ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

· ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΤΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

· ΜΕΛΟΣ: ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Η σύνθεση της Ε.Ε., όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Πέμπτης, 10 Μαΐου 2018, έχει ως εξής:

· ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

· ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α': ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

· ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β': ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

· ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

· ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

· ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

· ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

· ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΡΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

· ΜΕΛΟΣ: ΜΑΓΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

· ΜΕΛΟΣ: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

· ΜΕΛΟΣ: ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

2022


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να παρθούν αποφάσεις. Θα πρέπει οι διαδικασίες να ανοίξουν και οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψεις των αποφάσεων τόσο για την συγκρότηση των οργάνων όσο και για την χάραξη της πολιτικής του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ως συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης" πιστεύουμε στις ανοιχτές διαδικασίες, στην συμμετοχή του εργαζόμενου και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα αυτό να προωθηθεί και να στηριχθεί. Κατά την άποψή μας, αποτελεί μονόδρομο που θα δρομολογήσει την αναγέννηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, δυστυχώς, η ρήξη και η αποχώρηση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι προδιαγεγραμμένη.

Ως συντακτική ομάδα πιστεύομε στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο σημαντικό ρόλο που παίζει για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, όμως, έτσι όπως λειτουργεί και όπως έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις ώστε να αναγεννηθεί, να αναβαπτιστεί και να βγει μπροστά στην κοινωνία .

πρΟΤΑση

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();