πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Η ΔΕΥΑΚ παραβιάζει τη σύμβαση εργασίας τονίζει το Σωματείο που ζητά την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας ώστε να σταματήσει η παραβίαση της σύμβασης εργασίας στη ΔΕΥΑΚ, όπου εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν βάρδιες χωρίς να το προβλέπει η σύμβασή τους, ζήτησε το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Το Σωματείο επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας και την ενημέρωσε ότι η ΔΕΥΑΚ «βαφτίστηκε» αυθαίρετα, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως επιχείρηση 24ωρης εργασίας και αυθαίρετα και πάλι ανατίθενται σε εργαζόμενους βάρδιες. Μάλιστα το Σωματείο σημειώνει την εξής σύμπτωση: Μιάμιση ώρα μετά τη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας η ΔΕΥΑΚ διόρθωσε στην «Εργάνη» το ωράριο εργασίας των εργαζόμενων στον Βιολογικό Καθαρισμό, που είναι το μόνο τμήμα με 24ωρη εργασία στη ΔΕΥΑΚ…

Μετά από αυτή τη σύμπτωση το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας, η οποία κοινοποιήθηκε και στη Γενική Γραμματεία Απασχόλησης: «Κυρία Διευθύντρια του ΣΕΠΕ, την Πέμπτη 27/10/2022, αντιπροσωπεία του σωματείου μας, συναντήθηκε μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Η επιχείρηση το τελευταίο διάστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραπλανήσει τους εργάτες ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν βάρδιες. Σκοπός της είναι να ακυρώσει ουσιώδεις όρους των συμβάσεών τους (ωράριο εργασίας). Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, είναι και το ξαφνικό βάπτισμα ολόκληρης της ΔΕΥΑΚ ως 24ώρης λειτουργίας επιχείρησης χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Στη συνάντησή μας εσείς αναφέρατε ότι οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ στην ΕΡΓΑΝΗ είναι με το ωράριο 7.00-14.30, κι ότι σε έναν έλεγχο θα έπρεπε να βεβαιώσετε πρόστιμο στη ΔΕΥΑΚ, γιατί δεν έχει τροποποιήσει στην Εργάνη ούτε το ωράριο στις συμβάσεις των εργαζομένων στο Βιολογικό Καθαρισμό, οποίος είναι 24ωρης λειτουργίας, σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση του 2014.

Δεν θελήσαμε όμως ως Σωματείο Εργαζομένων να κάνουμε καμία κίνηση καταγγελίας κατά της ΔΕΥΑΚ γιατί δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιβαρύνουμε την επιχείρηση με πρόστιμα, που στην ουσία πληρώνουν οι δημότες της πόλης μας.

Μιάμιση ώρα μετά την συνάντησή μας στο γραφείο σας, η ΔΕΥΑΚ άλλαξε στο ΕΡΓΑΝΗ το ωράριο στις συμβάσεις των εργαζομένων του Βιολογικού Καλαμάτας, πράγμα που είχε ‘’ξεχάσει’’ να αλλάξει από το 2014.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας, για να σταματήσει η ΔΕΥΑΚ να τροποποιεί – ακυρώνει μονομερώς τους όρους των συμβάσεων εργασίας των υπολοίπων εργαζομένων- με το έτσι θέλω- βαπτίζοντας ολόκληρη τη ΔΕΥΑΚ 24ΏΡΗΣ λειτουργίας».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();