πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η (συντονισμένη) απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (20.12.2019)

Χαλάνδρι 20/12/2019 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου επέτρεψαν στις δυνάμεις που επί 30 και πλέον χρόνια «κατασπάραξαν» τη χώρα νομοθετώντας και εκτελώντας ό,τι ακριβώς οι ίδιοι νομοθετούσαν (!!!) υπέρ των ιδίων αλλά και όλων όσοι τους αναδείκνυαν και τους υποστήριζαν. Αυτή ακριβώς η στάση των δυνάμεων αυτών κατά το παρελθόν, δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι είναι δυνατό να δούμε κάποια σημάδια – έστω – που να δείχνουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα. Και δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει, όταν, εδώ και δεκαετίες, ο νόμος (του ισχυρού) επιβάλλεται με απειλές, φοβέρες και τιμωρίες ΜΟΝΟ προς τους αδύναμους οικονομικά και νομικά πολίτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι, με το που βγήκε η ΝΔ, αξιωματικός της ΕΛΑΣ ευθαρσώς είπε ότι «η Ελλάδα θα κυβερνιέται αποκλειστικά με την ισχύ των γκλοπ μας». Εξοργιστικό; Ναι. Επιβεβαιώνει, βέβαια, και τα παραπάνω…
Αυτό, λοιπόν, που φοβίζει είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», ή, αν θέλετε, η προσγείωση στην πραγματικότητα. 

Και ας εισέλθουμε σιγά-σιγά στα εργασιακά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν άμεσα. 

Πριν καν βγει η ΝΔ, κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξε βίντεο που έδειχνε πολίτη να ζητάει επταήμερη εργασία χωρίς ελέγχους, πράγμα που προφανώς για εκείνον σήμαινε μεγαλύτερο κέρδος, αλλά για έναν εργαζόμενο σημαίνει να δουλεύει χωρίς λαμβάνει όσα του αντιστοιχούν. Άλλο ένα δείγμα της κανονικότητας που – όπως καθημερινά από τότε διαπιστώνουμε – επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς… 

Είναι αποδεδειγμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι, ο δημοτικός υπάλληλος είναι ο πιο αδικημένος από τους δημοσίους υπαλλήλους, με χαμηλότερες αποδοχές, με βάρδιες και με υπηρεσίες οι οποίες – πολλές φορές - δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από τις ειδικότητές τους. Είναι αυτός που υποχρεούται – ουδείς έχει καταλάβει το γιατί – να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για τη λεγόμενη «πολιτική προστασία» (λες και είναι ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ), μια υπηρεσία η οποία κακώς έχει ανατεθεί στους δήμους και όχι σε μια κεντρική, στελεχωμένη και εξειδικευμένη υπηρεσία. Καλούνται οι δήμοι να καλύψουν τις αδυναμίες της κεντρικής εξουσίας που στο όνομα της αποκέντρωσης των εξουσιών θα πρέπει να ασκήσουν επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς πόρους, μέσα και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. 

Είναι σαφές ότι, κυβερνήσεις, ΚΕΔΕ, δήμαρχοι και συνδικαλιστές της ποε-οτα οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε ιδιωτικοποίηση – και δεν αναφερόμαστε μόνο στις λεγόμενες «ανταποδοτικές υπηρεσίες». 

Ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» θεωρούμε και υποστηρίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια (ιδιαίτερα από την έναρξη των μνημονίων) ότι, το όραμα της κεντρικής εξουσίας για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ο περιορισμός του δημόσιου χαρακτήρα της με την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες των Δήμων. Και αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται μέσω της οικονομικής και λειτουργικής «ασφυξίας» που προκαλούν τα διάφορα και αλλεπάλληλα νομοθετήματα. Η προβληματική έως ανύπαρκτη σε πολλές περιπτώσεις στελέχωση των δήμων με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, έχει καταστήσει τις τοπικές εξουσίες έρμαια των εργολάβων και τις υπηρεσίες των δήμων «ελλειμματικές» ως προς το προσωπικό, με αποτέλεσμα οι διαρκώς προκηρυσσόμενες θέσεις εργαζομένων «ορισμένου χρόνου» να λειτουργούν μόνο ως «βελτιωτικός δείκτης – ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ - πτώσης του ποσοστού της ανεργίας» και να συντηρούν το πελατειακό σύστημα. Και εδώ η ευθύνη της πλειοψηφίας των δημάρχων είναι τεράστια, καθώς, ουδέποτε έχουν μέσω των συλλογικών τους οργάνων (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ - «στηλώνοντας τα πόδια» - μόνιμες θέσεις εργασίας προκειμένου να λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά οι δήμοι, χωρίς πίεση των εργαζομένων τους «για να βγει διπλάσια ή τριπλάσια δουλειά» λόγω έλλειψης ικανού (αριθμητικά) ποσοστού εργαζομένων. Και αυτό πολύ εύκολα θα γινόταν με μια – έστω πρόχειρη – καταγραφή του υπάρχοντος μόνιμου προσωπικού και των αναγκών (σε προσωπικό) ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ αριθμού απαραίτητων προσλήψεων. 

Και στις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της – εκλεγμένης ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ – ηγεσίας της ποε-οτα, έχουμε επισταμένως και αρκετές φορές αναφερθεί (ΕΔΩ, ΕΔΩ , ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)…Απλά ανύπαρκτοι στα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της Αυτοδιοίκησης και λειτουργίας των δήμων. 

Οι δήμοι «ερημώνουν» από εργαζόμενους, οι οποίοι αναζητούν το εργασιακό τους μέλλον στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων και οι συνδικαλιστές…οργανώνουν προσυνέδρια και συνέδρια! 

Αφήσαμε για το τέλος τις κυβερνήσεις που, έτσι κι αλλιώς, ανέκαθεν νομοθετούσαν υπέρ μιας αλόγιστης κατανομής υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων στους δήμους, ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 

Το ζητούμενο εδώ είναι, όπως παραπάνω αναφέρουμε, εμείς, θα αντιδράσουμε; 

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();