πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΕΣ: Συζητά μόνιμη λύση για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ

Ανοιχτός στο να βρεθεί μόνιμη λύση για τους 2.200 εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ και σημερινός υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς (ομιλία σε στο συνέδριο της ΠΑΕΚΔΑΠ στις 15/3/19) , εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικώς Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να πραγματοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο συνάντηση εργασίας μεταξύ ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και ΠΑΣΕΚΔΑΠ, προκειμένου να αποτυπωθεί ο οδικός χάρτης για την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, οι οποίοι καλύπτουν αυτές τις θέσεις για πολλά χρόνια.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, με εφαρμογή του μοντέλου «Βοήθεια στο Σπίτι».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπήρξε διάσταση απόψεων στο θέμα της μονιμοποίησης, ωστόσο κρίνουν θετική την εξέλιξη ότι ο υπουργός αναγνωρίζει και ακούει τα αιτήματα τους, ενώ συζητά να δοθεί μόνιμη λύση.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η γενική γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης: Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών της aftodioikisi.gr, ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποφάσισε να αναστείλει, προς το παρόν, την προκηρυγμένη 24ωρη απεργία και την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 13 Φλεβάρη 2020
Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις της aftodioikisi.gr, αλλά και φορτισμένος διάλογος που είχαν μέσω της ιστοσελίδας, από την μια πλευρά το υΠΕΣ και από την άλλη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
ΠΑΣΕΚΔΑΠ: Επιβεβαιώνει ρεπορτάζ aftodioikisi.gr
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα 07/02/2020 η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις τους και ακολούθησε συζήτηση. Παρόλους τους προβληματισμούς που τέθηκαν από τον   Υπουργό σχετικά με τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση εργασίας σε 10 μέρες, με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ όπου θα κληθούν και οι δήμαρχοι να υποστηρίξουν τα κοινά μας αιτήματα,  όπως αυτά αποτυπώθηκαν και στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση τους. Συνάδελφοι  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , σας καλεί να παραμείνετε σε διαρκή εγρήγορση,  καθώς απο τις αποφάσεις  των  επόμενων  συναντήσεων κρίνεται το μέλλον μας.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();