πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Περιττοί 400.000 Υπάλληλοι: Απάντηση ΑΔΕΔΥ στο Βορίδη, για το θέμα που ανέδειξε ο AIRETOS

Διάχυτο προβληματισμό για την επόμενη ημέρα έχουν προκαλέσει στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ειρωνικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών, ήδη στην εκκίνηση της θητείας του, για 400.000 «περισσευούμενους» Δημοσίους Υπαλλήλους , με την αποχώρησή των οποίων «δεν κατέρρευσε και τίποτα».

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ («Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων»), που σε Ανακοίνωσή της βάζει τον Υπουργό “στη θέση του”, αποτυπώνοντας ενδεικτικά παραδείγματα Δημόσιων Υπηρεσιών, όπου η υποστελέχωση έχει προ πολλού “χτυπήσει κόκκινο”.

 

Πριν παραθέσουμε την κριτική της ΑΔΕΔΥ, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός έδωσε τη σχετική συνέντευξη στον Alpha 98,9 την Παρασκευή 5/2, αλλά με όσα δήλωσε κανείς δεν ασχολήθηκε, καθώς δεν έγιναν αντιληπτά παρά στους ακροατές. Αυτό διότι, στο Δελτίο Τύπου που έβγαλε ο Βορίδης στη συνέχεια –και αναπαρήγαγαν μαζικά τα μέσα ενημέρωσης- πολύ “έξυπνα” δεν συμπεριέλαβε στο κείμενο τα σχετικά αποσπάσματα, βάζοντας μάλιστα τίτλο για άλλο ζήτημαπερί ζώων («Νομοθετούμε υπέρ της προστασίας των ζώων συντροφιάς»). 

Τις ακριβείς δηλώσεις του, ανέδειξε πρώτος και μόνο ο AIRETOS τη Δευτέρα 8/2, καταγράφοντας την επί λέξει απομαγνητοφώνησή τους, και από εμάς και μετά “άρχισαν τα όργανα”...

Ας δούμε, λοιπόν, τι του απάντησε η ΑΔΕΔΥ χθες 9/2:

 

« Με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη

ότι περίσσευαν οι 400.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι

 Σε χθεσινή (8/2/21) συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του Αlpha 98.9, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιχαίρει για το γεγονός της μείωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων, την τελευταία δεκαετία, κατά 400.000.

Με καθαρά ειρωνική διάθεση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «…Ε, δεν κατέρρευσε και τίποτα… λόγω της μείωσης».

- Τι κι αν οι συντάξεις καθυστερούν 3-5 χρόνια να εκδοθούν, λόγω μείωσης του προσωπικού κατά 50%, κι αν επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης από 165.000 που παρέλαβαν έφτασαν 350.000,

- Τι κι αν στην εκπαίδευση έχουμε 50.000 αναπληρωτές που καλύπτουν οργανικά κενά, λόγω μη διορισμών,

- Τι κι αν το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών (λείπουν πάνω από 20.000),

- Τι κι αν στις υπηρεσίες ασύλου, στα Υπουργεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Φορείς του Δημοσίου έχουμε ελλείψεις που φτάνουν μέχρι και το 40 % των οργανικών θέσεων… όλα αυτά φαίνεται να μην απασχολούν τον Υπουργό.

Κατά την εκτίμησή του το σύστημα δεν κατέρρευσε κι ορθώς έγιναν αυτές οι μειώσεις προσωπικού, χωρίς αναπλήρωση.

Είναι προφανές, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών με τις δηλώσεις του δίνει το στίγμα των μηδενικών προσλήψεων που σκέφτεται να κάνει στο Δημόσιο.

Κι ο νόμος που ψήφισε για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ και την καθιέρωση γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού για τις προσλήψεις δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα προπέτασμα καπνού, προκειμένου να κρύψει την ουσία της πολιτικής που θα εφαρμόσει, που δεν είναι άλλη από την περαιτέρω μείωση του Δημόσιου Τομέα. »


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();